Porečani marendom proslavili “Plavi cvijet”

Sve je išlo na ruku Turističkoj zajednici grada i Gradu Poreču. Lijepo, sunčano i toplo vrijeme, veliki odaziv gostiju, hortikulturnih radnika komunalnog poduzeća ‘Usluga’ i vrtlara u hotelskim kućama ‘Riviera Poreč’ i ‘Plava laguna’, bila je sjajna ‘scena’ na rivi na kojoj je Poreč proslavio osvajanje prvog mjesta i nagradu ‘Plavi cvijet’, u kategoriji mjesta s više od 10.000 stanovnika, u ovogodišnjoj akciji ‘Volim Hrvatsku’ koju je organizirala Hrvatska turistička zajednica.

Ponosni smo na ovogodišnju nagradu koju smo dobili u jakoj konkurenciji Opatije, koja ima dugu tradiciju uređenja javnih prostora i Dubrovnika, rekao je Nenad Velenik direktor ureda TZG Poreč svojim sugrađanima naglasivši da je pripremljena marenda samo mali znak zahvale svima koji su doprinijeli ‘osvajanju’ značajnog priznanja.

S marendom, istarskim pršutom, bakalarom, palentom sa žgvacetom od boškarina te malvazijom i teranom, počastilo se na rivi više od petstotinjak gostiju među kojima se našlo i dosta turista. Ića i pića, bilo je za sve u velikim količinama.

Za dobro, slavljeničko, raspoloženje na porečkoj rivi pobrinuli su se ‘Baredinosurusi’ izvrsni glazbenici koji tradicionalno doprinose dobrom raspoloženju na svim gradskim, pučkim, feštama. Ne manji prilog zabavi dali su ‘klinci i klinke’ iz ‘Porečkih delfina’, odličnog big banda kojeg vodi maestro Dušan Bačac.

Marendu i ugostiteljski dio pripremili su i poslužili goste profesori i učenici ugostiteljske škole Anton Štifanić i porečka tvrtka Fusio.

Godišnje se u Poreču investira u hortikulturno uređenje više od 5 milijuna kuna, pojasnila nam je ulog za dobivanje nagrade tijekom marendanja Nevia Poropat zadužena u ‘Usluzi’ za održavanje javnih zelenih površina naglasivši da su i građani, posebno u prigradskim područjima gdje do izražaja dolazi individualna gradnja, dali veliki doprinos dobivanju nagrade suvislim i osmišljenim uređenjem svojih okućnica.

Svečana dodjela nagrada i priznanja ‘Plavi cvijet’ u projektu Volim Hrvatsku bit će održana tijekom Dana hrvatskog turizma koji će se održati idući tjedan u Rovinju.

www.ipress.hr

Copyright Fusio 2018.   |   Sva prava pridržana

Netlex